Agility

Què és l'Agility?

L'agility consisteix a fer passar al gos a través d'una sèrie d'obstacles reglamentats en un ordre concret marcat per un jutge, en el menor temps possible i amb les mínimes penalitzacions. Els obstacles sempre són els mateixos, però situats de manera i ordre diferent, ja que en cas contrari el gos ho mecanitzaria de seguida.

El guia no ha de tocar al gos ni els obstacles, excepte de manera accidental. Conseqüentment, el control del guia rau en la veu, en senyals manuals i en el llenguatge corporal, per tant es requereix que l'animal estigui entrenat de manera excepcional. La base de l'agility és la disciplina de l'obediència canina

El recorregut consisteix en uns 20 obstacles (salts d'alçada, longitud, roda, túnels, passarel·la, balancí, rampa, slalom, entre d’altres), en un espai de 20 x 40 metres i amb una distància màxima de recorregut de 200 metres.

Durant la competició, el guia decidirà les estratègies a seguir per dirigir al gos a través del recorregut, combinant velocitat i precisió, ja que ambdues són igualment importants.


Orígens de l'Agility

L'agility va ser creat per l'ensinistrador caní Peter Meanwell a la primera meitat dels anys 1970. La popularitat i reconeixement d'aquest esport es deu a la seva presentació durant el Xou caní de Crufts el 1977, com una forma d'entretenir als visitants d'aquesta famosíssima exposició canina. El 1978, es va fer la primera presentació formal consistent en dos equips.

L'acceptació del públic va ser total és per això que immediatament es va planejar organitzar una presentació a l'any següent. Aquesta vegada es van incloure tres equips. Ràpidament, aquesta disciplina en potència, va adquirir tants seguidors i admiradors que es va convertir en una activitat esportiva. El 1980, l'Agility va ser reconegut de forma oficial com a esport caní pel Kennel Clubdel Regne Unit.


Categories de l'Agility

Mini (Small) per a gossos fins a 35 cm a la creu.

Midi (Medium) per a gossos entre 35 i 43 cm a la creu.

Standard (Large) per a gossos a partir de 43 cm a la creu. 

Els obstacles de salt pugen o baixen en funció de la categoria del gos.

Això ens deixa la possibilitat de gaudir del nostre gos independentment de la seva raça i grandària, l'únic que necessitem és tenir ganes d'aprendre practicant un esport al costat del nostre company.


Qui pot practicar l’Agility?

Totes les persones que tinguin un o més gossos poden practicar i gaudir de l'Agility, independentment de la seva edat, des de nens fins a persones grans. També les persones que tenen una disminució física o van en cadira de rodes poden practicar l'Agility. No es discrimina a cap gos; poden practicar-lo gossos grans, mitjans, petits, amb pedigree o sense.

La pràctica de l’agility es pot entendre de dues maneres: com un esport competitiu o simplement com un joc entre amo i gos.

El fet de practicar l'Agility amb el nostre gos millora la relació amb ell i el seu control,  ja que ha d’estar pendent de nosaltres en tot moment. També fomenta la seva qualitat de vida, aconseguint un animal molt més content, sa i psicològicament més equilibrat.

residencia canina ca

Butlletí informatiu

Subscriu-te si vols rebre informació sobre cursos i sortides

Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars. Si no canvia la configuració del seu navegador, accepta el seu ús.
Més informació Accepto