Escola Canina per Cadells
El teu cadell no es cansa mai, no para quiet. Tu t'ho mires i encara no entens d’on ha sortit aquella sabatilla mossegada, el mitjó que mai no trobes, les cortines rossegades i el misteri de la botifarra desapareguda del marbre de la cuina...


Educar un cadell


L'educació d'un cadell és quelcom important, i, en el cas que a casa hi hagi nens, es pot transformar en una eina molt pedagògica per a l'adquisició de responsabilitats, per a l'aprenentatge de valors i per a la maduresa personal dels més petits de casa. Nosaltres et podem ajudar a ensenyar al teu cadell tot allò que ha de saber per convertir-se en el teu millor amic. És a dir, t'ensenyarem a tu i als de casa teva allò que us cal per poder convertir al petit de quatre potes en un més de la vostra família.


Ensinistrar un cadell


Tal com passa amb l’educació dels nens, amb l'educació dels cadells hem de basar-nos en l’afecte i els límits, sempre educant el nostre gos en positiu. Entendre el llenguatge del gos, en quina etapa de creixement es troba i fins a on li podem demandar farà que siguem més justos amb el nostre cadell. A tots els gossos els agrada aprendre, sempre i quan les seves necessitats estiguin cobertes i s’aprengui a través del joc. Així construïm una relació plena de satisfaccions.

Els gossos que comencen la seva etapa d'educació quan són cadells, aconsegueixen uns nivells d'obediència molt elevats i no solen presentar problemes d'agressivitat ni dominància. Hem de pensar que, amb l'educació, s'arriba a un nivell de comunicació amb l'animal que evita molts dels moments estressants que es donen quan el cadell fa alguna cosa mal feta i tu li vols fer entendre. També dóna qualitat a la vostra relació, ajudant-te a gaudir, encara més, dels seus jocs i de la seva companyia.Socialització dels cadells


Com hem d’actuar quan el cadell acaba d’arribar a casa i no para de xisclar i bordar, sobretot a la nit? Cal determinar una àrea de repòs per a ell? A partir de quan és convenient que el cadell es relacioni amb altres gossos? Quins hàbits ha d'adquirir pel que fa a la higiene?

Quan són cadells, és bo que coneguin món, és a dir, que es familiaritzin amb persones de tot tipus (nens, adults i ancians), amb animals de la seva espècie, amb sorolls habituals de casa o del carrer, etc. Així evitarem problemes de comportament, com per exemple les fòbies. Les noves experiències, relacions i la nostra actitud seran clau per tal que es converteixi en un individu autònom, sociable i capaç de gestionar les seves emocions davant la diversitat de situacions.


Curs d'ensinistrament de cadells


És el moment ideal per posar les bases del que seran les rutines a casa, que comenci a entendre què és el que li demanarem. Forjar un vincle de confiança des del principi. Ajudar-lo a que el món no sigui tan confós. No deixen de ser uns nadons, haurem de propiciar els moments de descans que tant necessiten.

Aquesta etapa és clau a fi que el nostre cadell es converteixi en un gos adult equilibrat. És aleshores quan el gos comença a formar els lligams afectius amb la família i descobreix un nou món amb estímuls desconeguts.

A Cave Canem, escola canina, organitzem una sèrie de sessions pensades per cobrir en poc temps els aspectes més importants que un cadell i el seu propietari han d’aprendre:

  • Introducció a l’obediència bàsica.
  • Exercicis de manipulació.
  • Treball amb el cadell per tal de fer-lo sentir útil i realitzat.  Els gossos van estar seleccionats per a treballar.
  • Satisfacció de les necessitats bàsiques del cadell.


L'ensinistrador et donarà les pautes a seguir per a començar a educar al teu gos i evitar, així, conductes que més endavant podrien resultar molestes. Anirem introduint les normes i les ordres a poc a poc i amb paciència, fomentant la sociabilització i marcant les jerarquies (qui mana) sense oblidar, en cap moment, que és un cadell, que tot li crida l’atenció i que la seva curiositat és infinita.residencia canina ca

Butlletí informatiu

Subscriu-te si vols rebre informació sobre cursos i sortides

Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars. Si no canvia la configuració del seu navegador, accepta el seu ús.
Més informació Accepto