Escoles
ACTIVITAT: ELS GOSSOS ENS PARLEN. T'AJUDEM A ENTENDRE'LS

En dies feiners oferim una activitat 'Els gossos ens parlen. T'ajudem a entendre'ls' per a les escoles (per a alumnes d'educació infantil i de primària) i també per a famílies, durant els caps de setmana. Trobareu tota la informació detallada a continuació:


DESCRIPCIÓ INTRODUCTÒRIA:

En relativament pocs anys, els gossos han passat de ser animals de treball a animals de companyia. En molts casos, les famílies no saben exactament com tractar al seu gos ni donar-li el què necessita, i sovint després d’adoptar o comprar un gos apareixen problemes, perquè hi ha una tendència errònia a humanitzar aquests animals. La nostra finalitat és ser transmissors de cultura canina, perquè els infants aprenguin des de ben petits com tenir-ne cura i tractar-los de manera correcta per poder aconseguir el seu benestar i una bona convivència entre humans i gossos, a casa i durant els passejos diaris.


OBJECTIUS:

- Fomentar la cultura canina, la tinença responsable del gos com a animal de companyia, el respecte pels animals i per l’entorn natural.

- Conscienciar per tal d’evitar accidents durant la interacció entre infants i gossos.

- Conèixer diferents races de gossos, algunes de les seves característiques físiques i psicològiques, la seva utilitat actual i en el passat, les seves necessitats (alimentació, higiene, habitatge, etc.), així com les atencions veterinàries que necessiten: vacunes, xip, desparasitacions, etc.

- Conèixer per què és necessari fer un treball d’obediència amb el nostre gos i dedicar-li diàriament una mica de temps.

- Treballar exercicis bàsics d’obediència amb els gossos de l’escola canina.

- Aprendre a tenir cura del nostre animal de companyia i a gaudir-ne.

- Conèixer la feina del pastor i com treballa amb els gossos pastor i el ramat d’ovelles.

                   

METODOLOGIA DE L’ACTIVITAT:

Començarem amb una breu xerrada amena i entretinguda, i partirem dels coneixements que tenen els nens/es sobre els gossos (fisiològic, morfològic, psicològic...), ja que possiblement molts en tenen a casa com a animals de companyia, o n’han tingut alguna vegada.

Parlarem sobre què fan bé i què no, com a petits propietaris (o en el cas que no tinguin gos, què creuen que haurien de fer si mai en tenen un). I preguntarem: Què voleu saber? Resoldrem els seus dubtes i segurament que desmuntarem alguns mites.     

Presentarem diferents races de gossos, per exemple, el border collie, el teckel o gos salsitxa, el mastí espanyol, i també gossos creuats de diferents races, propietat de l’escola canina i ensinistrats per a portar a terme diferents tasques i tipus de treball, com ara els gossos pastor que pasturen les ovelles.

Posarem en pràctica alguns exercicis d’obediència canina bàsica, amb i sense obstacles. Després d’una petita demostració, els nens seran els protagonistes i hauran de fer que els gossos executin un seguit d’ordres.

INSTRUCTOR:

Jordi Castells, instructor de gossos d’utilitat, titulat per la Generalitat de Catalunya núm. 60-459. Especialista en la interacció entre nens i animals. Més de 15 anys dedicats exclusivament a l’ensinistrament de gossos i creant vincles entre els humans i els animals.


COMPETÈNCIES QUE ES TREBALLEN DURANT L’ACTIVITAT:

Coneixement i interacció amb el món, competència social i ciutadana, competència cultural, competència en la comunicació lingüística, competència d’aprendre a aprendre, competència d’autonomia i iniciativa personal.


View the embedded image gallery online at:
https://cavecanem.cat/ca/escoles-i-families#sigProIddbaa2fedc0


              
DURADA: 2 hores (aproximadament de 10h a 12h del matí). Possibilitat de modificar l’horari. Consulteu disponibilitat.

TEMPORITZACIÓ ORIENTATIVA

Arribada

9:30 - 10h

Esmorzar

10 - 10:30h

Activitat

10:30 - 12:30h


Quan acabi la nostra activitat, i si disposeu de més temps, l’Escola Canina Cave Canem us recomana fer una excursió al saltant d’aigua de la Fou, a l’alzina centenària de Cal Gol (considerat arbre monumental de Catalunya), a l’ermita de Sentfores, a l’embassament de Tous o senzillament fer un volt pel poble i jugar a l’aire lliure (molt a prop hi ha el parc Bató o la Plaça de Fàtima).

MATERIALS I RECURSOS: Fitxes per a poder treballar l’activitat a l’escola o a casa.


MÉS INFORMACIÓ I RESERVES: al telèfon 639 51 59 53, o al correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.residencia canina ca

Butlletí informatiu

Subscriu-te si vols rebre informació sobre cursos i sortides

Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars. Si no canvia la configuració del seu navegador, accepta el seu ús.
Més informació Accepto